Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Beste Mors bewoners,

We hebben ons oor te luister gelegd en deze brief opgesteld voor de gemeente gericht aan Fleur Spijker.

Daarnaast vragen we aan u om alert te zijn om aankondingen hierover en ons niet schromen ons te mailen op info@sosmors.nl om ons te verwittigen.

Ook kunt u zich daar op aanmelden om in akties meegenomen te worden of aankondigingen van de websites.

Met vriendelijke groet,

SOSmors

04092020_Vondelkwartier_voor B&W 15 sept

Eén reactie

  1. Ik begrijp dat de gemeente Leiden het gebied rondom het station wil ontwikkelen en daarmee de woningnood wil verminderen. Echter, ik vind flats van 70 m. veel te hoog, omdat dat het dorpse karakter van de Mors als buurt tegenspreekt. De Lage Mors is uniek in zijn eigenheid, waar mensen elkaar nog groeten zonder elkaar te kennen. De jaren dertig wijk heeft een sfeer van gemoedelijkheid en warmte en zulke hoge flats geven een andere sfeer, wat zal botsen.
    Zulke hoge flats zullen veel schaduw geven, waardoor bovengenoemde sfeer negatief zal veranderwn.
    Meer parkeerplaatsen zijn niet mogelijk, daar is weinig of geen ruimte voor. Ondanks het betaald parkeren is het ‘s avonds nu al moeilijk een parkeerplek in de buurt van je huis te vinden….veel huishoudens hebben twee auto’s.

    Laagbouw, zo’n dertig tot veertig meter de hoogte in, lijkt mij in velerlei opzicht veel beter en haalbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.