Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Professor Stedenbouw Ellen van Bueren en Architect Sjoerd Soeters maken zich ongerust hoe er met de publieke ruimte wordt omgegaan. In het interview hiernaast wordt aangegeven hoe met respectvol met stedelijke inrichting kan worden omgegaan.Hij heeft eerder het centrum in Zaanstad, het Java eiland in Amsterdam en de Sluisbuurt in Amsterdam onder handen genomen. Zonder hoge kanariekooien in de openbare ruimte. Dat geeft geen duurzame invulling van de woningnood. Wonen is een levensbehoefte die we ieder gunnen. Deze fragmenten zijn van het Oog op morgen waar een serie is geweid aan de woningmarkt in Nederland.

De onderstaande 2 interviews geven duidelijk weer hoe de woningnood duurzaam bestreden kan worden, ik verraad de clou alvast: niet door hoogbouw !!!

Hieronder het interview met Sjoerd Soeters

En ook met Ellen van Bueren:

Hieronder nog een link naar “Met het oog op Morgen” met een uitzendingenreeks over de woningnood, met alle interviews:

OntwikkelingenWoningmarkt

Een uitgebreider interview met Sjoers Soeters is hier te vinden link

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.