Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Wij zijn blij dat ook de binnenstad dit oppikt. Ik citeer Sjoep de Jong met zijn foto’s op facebook “Bij de Vondellaan, op de plek van globaal het motorhuis en de ijsbaan, ontstaan plannen voor flinke bouwblokken, tot wel 70 meter hoog. Dat lijkt ver weg uit het oude stadscentrum, moet wat dat betreft dus wel kunnen, zou je denken. Maar die bouwplannen bij de Vondellaan zijn dus ‘”rond” het gebouw van Heerema. En dat gebouw van Heerema is vanaf allerlei plekken in het stadscentrum goed te zien. Ik heb die nieuwbouw – gezien vanaf de Oude Vest – op basis van een plaatje van de gemeente, ff overgezet naar een foto van mijzelf. Je zal die nieuwbouw daar dus zeker vanuit ons oude stadscentrum zien. Oftewel: klassieke, monumentale zichtlijnen zullen nog meer verpest worden.”

Je kunt dus je reactie hier geven maar ook op de facebook groep.

https://www.facebook.com/groups/leidenzoalshetwordt

Het Heerema gebouw is 50 meter hoog en daar uit kun je makkelijk berekenen dat wanneer hoogtes worden teruggebracht met 4 verdiepingen (elke verdieping is ongeveer 3 meter)  de monumentale zichtlijn aanzienlijk gespaard wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.