Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.
In het Leids Nieuwsblad van donderdag 14 januari 2021 neemt het raadslid voor D66 Sander van Diepen alle ruimte (!) om zijn visie op hoogbouw in Leiden te etaleren. “Bekroon hoogbouw met sierlijsten” lijkt zijn belangrijkste boodschap: de slagroom op de taart? Hij constateert terecht dat de hoogbouw in Leiden uit de grond schiet. Daarop volgt de instemmende mededeling “Geen andere historische stad met zo’n rijk verleden kiest zo duidelijk voor hoogbouw.” O ja, wie kiest daarvoor en wat is dan “de stad”? Projectontwikkelaars plus gemeentelijke plannenmakers? Gek toch dat er een gemeentelijke Week van de Leidse Hoogte nodig is om de bevolking te peilen hoe zij over de hoogbouw van de toekomst denkt. De huidige Leidse hoogbouwvisie vindt Van Diepen verouderd. Die heeft een maximale bouwhoogte van 70 meter. Er moet kennelijk nog een schepje bovenop, met sierlijst en al. Tegen de overdreven hoogbouw van nu en van de nabije toekomst is al de nodige oppositie geweest. Het spektakelvoorbeeld is het project LEAD met een toren hoger dan de Dom van Utrecht. En de woontorens die voorzien zijn aan de rand van Lage Mors met een maximum van 70 meter zijn nog niet van de tekentafel. We kunnen het natuurlijk altijd nog over het uiterlijk met sierlijsten hebben, maar de hoogte bepaalt echt wel de aanblik. Gerard J. Telkamp (Lage Mors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.