Programma:

19:30 Opening door Edith van Middelkoop

19:35: Omgaan met spanningen tussen publieke en private waarden in integrale gebiedsontwikkeling door prof.dr. Ellen van Bueren

20:15: Hoe stedelijke ontwikkeling de biodiversiteit in de stad kan versterken door Dr. Marco Roos, Naturalis / Universiteit Leiden

20:30: Vragen en discussie

20:45 Afsluiting

In samenwerking met de wijkvereniging Lage Mors in oprichting, organiseert Actiecomité SOS Mors op 10 maart aanstaande de eerste van een serie webinars over stedelijke ontwikkeling. Per avond zijn er twee inleiders die vanuit hun expertise een visie geven op de voorwaarden voor een duurzame ontwikkeling van de stad. Na hun inleiding kunt u vragen stellen en in discussie gaan met de sprekers onder begeleiding van een onafhankelijk voorzitter: Edith van Middelkoop.

Dank zij hun kosteloze medewerking is voor u het webinar ook kostenloos te volgen. We nodigen

Edith van Middelkoop

Edith van Middelkoop houdt zich op verschillende manieren bezig met het bevorderen van participatie. Dat begon al in de tijd dat zij raadslid werd van GroenLinks. Destijds is haar interesse aangewakkerd om daar de focus te richten. Na het raadslidmaatschap heeft zij jaren in het wijkmanagement bij de gemeente Leiden gewerkt. Ook daar probeerde zij de betrokkenheid in de wijk gestalte te geven. Met haar eigen bureau EvM is zij daar na haar pensioen mee verder gegaan als organisatiecoach. Verder is zij als vrijwilliger initiatiefnemer van Leidse Gesprekken, wat volgens een beproefde methode participatie van Leidenaren wil bevorderen. Daarnaast is zij mede initiatiefnemer van de Leidse Donut Coalitie en is zij actief als Vriend van het Singelpark. 

Prof.dr. Ellen van Bueren, Technische Universiteit Delft

Van Bueren laat zich al haar gehele loopbaan, die ooit is begonnen bij een stedenbouwkundig bureau, leiden door haar belangstelling voor het bestuur, beheer en governance van duurzame stedelijke ontwikkeling. Kennis ontwikkelt zij vaak in samenwerking met de praktijk. Ze is auteur van wetenschappelijke artikelen en boeken, zit in redacties van tijdschriften op gebied van bestuurskunde en stedelijke ontwikkeling en doceert in diverse (inter)discplinaire opleidingen voor studenten en professionals, waaronder de Master City Developer. Zij is board member van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Principal Investigator bij AMS, Institute for Advanced Metropolitan Solutions.

dr. Marco Roos is onderzoeker Stedelijke Biodiversiteit en Coördinator Hoger Onderwijs bij Naturalis

In het afgelopen decennium heb ik mij ontwikkeld als bioloog van stedelijke biodiversiteit. Mijn kennis deel ik met studenten in cursussen, tijdens excursies en het begeleiden van stageprojecten, en zet ik in met gemeentelijke en andere instanties voor het bevorderen van biodiversiteit in het stedelijk ecosysteem. Ik onderzoek alles wat leeft in steden; dieren, planten en schimmels. Van huis uit ben ik botanicus, plantenonderzoeker. Ik kijk meestal naar plantjes, maar ook naar de omgeving waarin ze leven, diersoorten en naar genetische informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *