Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Programma:

19:30 Opening door Edith van Middelkoop

19:35: Omgaan met spanningen tussen publieke en private waarden in integrale gebiedsontwikkeling door prof.dr. Ellen van Bueren

20:05: Darwin in de Stad:  het evolutionaire proces waarbij wilde flora en fauna aangepast raakt aan een verstedelijkte omgeving door prof. dr. Menno Schilthuizen  Naturalis / Universiteit Leiden

20:35: Vragen en discussie

21:45 Afsluiting

In samenwerking met de wijkvereniging Lage Mors in oprichting, organiseert Actiecomité SOS Mors op 10 maart aanstaande de eerste van een serie webinars over stedelijke ontwikkeling. Per avond zijn er twee inleiders die vanuit hun expertise een visie geven op de voorwaarden voor een duurzame ontwikkeling van de stad. Na hun inleiding kunt u vragen stellen en in discussie gaan met de sprekers onder begeleiding van een onafhankelijk voorzitter: Edith van Middelkoop.

Dank zij hun kosteloze medewerking is voor u het webinar ook kostenloos te volgen. We nodigen alle raadsleden, B&W leden en wijkverenigingen uit om dit bij te wonen.

NB: dr. Marco Roos is helaas ziek en zal zijn lezing op een later moment geven indien mogelijk.

Edith van Middelkoop

Edith van Middelkoop houdt zich op verschillende manieren bezig met het bevorderen van participatie. Dat begon al in de tijd dat zij raadslid werd van GroenLinks. Destijds is haar interesse aangewakkerd om daar de focus te richten. Na het raadslidmaatschap heeft zij jaren in het wijkmanagement bij de gemeente Leiden gewerkt. Ook daar probeerde zij de betrokkenheid in de wijk gestalte te geven. Met haar eigen bureau EvM is zij daar na haar pensioen mee verder gegaan als organisatiecoach. Verder is zij als vrijwilliger initiatiefnemer van Leidse Gesprekken, wat volgens een beproefde methode participatie van Leidenaren wil bevorderen. Daarnaast is zij mede initiatiefnemer van de Leidse Donut Coalitie en is zij actief als Vriend van het Singelpark. 

prof.dr. Ellen van Bueren, Technische Universiteit Delft

Van Bueren laat zich al haar gehele loopbaan, die ooit is begonnen bij een stedenbouwkundig bureau, leiden door haar belangstelling voor het bestuur, beheer en governance van duurzame stedelijke ontwikkeling. Kennis ontwikkelt zij vaak in samenwerking met de praktijk. Ze is auteur van wetenschappelijke artikelen en boeken, zit in redacties van tijdschriften op gebied van bestuurskunde en stedelijke ontwikkeling en doceert in diverse (inter)discplinaire opleidingen voor studenten en professionals, waaronder de Master City Developer. Zij is board member van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Principal Investigator bij AMS, Institute for Advanced Metropolitan Solutions.

prof. dr. Menno Schilthuizen dinator Hoger Onderwijs bij Naturalis

prof. dr. Menno Schilthuizen is evolutiebioloog, onderzoeker bij Naturalis, en hoogleraar evolutie en biodiversiteit bij de Universiteit Leiden. Als onderzoeker houd ik mij bezig met het evolutionaire proces waarbij wilde flora en fauna aangepast raakt aan een verstedelijkte omgeving. Daarnaast ben ik ook actief als onafhankelijk auteur (o.a. het boek Darwin In De Stad) en spreker en leid ik twee organisaties (Taxon Expeditions BV en Stichting Taxon Foundation) waarmee ik buurtbewoners betrek bij echt wetenschappelijk onderzoek aan de biodiversiteit in hun omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.