Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Om begrip te krijgen wat het verkeer bijdraagt aan de luchtvervuiling in de Lage Mors hebben wij luchtsensors opgehangen. Met deze sensors meten wij de fijnstof in de wijk, we hebben de sensors op verschillende meetnetten aangesloten ook van het RIVM RIVMportaal (hier moet je inzoemen tot in de buurt van Leiden bent) en op de volgende sensorkaart. Wij kunnen ook hiermee kijken naar de meetgegevens die de gemeente presenteert voor onze wijk.

sensor1De eerste sensor is bij het begin van de Vondellaan gemonteerd.
sensor2In samenwerking met de bewoners van het Pesthuiskwartier hebben we deze sensor opgehangen om de luchtvervuiling van de Plesmanlaan te meten.
sensor3Deze sensor is gemonteerd op de Muiderkring flat en de gegevens kun je hier aflezen
Voorbeeld van een sensor meting van 24 uur

3 reacties

  1. Goed project, ik wil dit ook al een tijdje voor de Bockhorst hebben om dat wij nu ook door drie drukke wegen ingesloten zijn. Ben er al een tijd mee bezig maar er zijn te veel systemen die aangeboden worden.
    Zou ik wat meer gegevens en een prijs van jullie mogen ontvangen van de aangeschafte meetkasten, of zijn dit ook zelfbouw kits?

  2. Hopelijk zal met de realisatie van de rijksweg de dr lelylaan en churchillaan aanzienlijk ontlast worden, en een groen licht zone eeorden ingesteld waardoor aanzienlijk minder verkeer door beide gaan en de lucht kwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Ook een groene golf kan daar bij helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.