Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

Beste bewoners,

We zijn niet zo tevreden met de terugkoppeling van Fleur Spijker op onze initiële brief. Daarom hebben wij opnieuw een reactie gestuurd en lijnen ons op voor de raadscommissie en de gemeenteraad met behulp van jullie reactie op de brief van de wethouder op onze initiële brief. En samen met jullie steun nu zo’n 160 inwoners van de Lage Mors, we hopen dat het aantal nog gaat groeien dus aarzel niet om kennissen in de buurt te informeren om in te tekenen. Zie hieronder het bericht. Daarnaast is nu ook een brief gestuurd over de huidige overlast in de Gerard Brandstraat van hardrijdend verkeer en gebrek aan waterafvoer bij harde regen. Wij komen nog met een aantal ludieke acties om de aandacht te vestigen van zowel B&W, de gemeenteraad en pers. Later meer.

20201028_scanned_Brief college en raad_Vondelkwartier_reactie brief wethouder Spijker

Contact

4 reacties

 1. Men is aan het “proppen” en zoekt de randjes qua brandveiligheid. Bouwhoogte van 70 mtr is een grenswaarde in het bouwbesluit qua brandveiligheid. Daarboven zorgen de eisen voor significante extra maatregelen en kosten. Bouw maar wat hoger op vliegveld Valkenburg!!

 2. Zeer goed initiatief om SOS Mors te starten. Bijzonder dat een wethouder niets hoeft te doen om een mooie buurt actief tégen de plannen te krijgen. Dan doe je precies niet waarvoor je bent aangesteld en dat is kwalijke zaak. Regel een fatsoenlijke groenvoorziening gebaseerd op een reëel en veilig aantal nieuwe morsbewoners, stop met extreme hoogbouw en zoek het compromis. Lijkt mij echt geen ingewikkelde opdracht, gewoon kwestie van belangen benoemen en tot elkaar komen.

 3. De intieme en gewilde 30er-jaren wijk wordt grof geweld aangedaan met deze hoogbouwplannen.
  De huidige hoogbouw aan de Muiderkring wordt goed afgescheiden van deze wijk door het park Kweeklust. De bestaande flats aan de Muiderkring kunnen dus geen excuus vormen voor verdere hoogbouw.
  Deze absurde nieuwbouw zal ook effect hebben op het daglicht in de wijk.
  Tenslotte zullen de bestaande woningen met waardevermindering te maken krijgen, los van eventuele planschade.

 4. Wij vragen ons af wie er belang bij heeft om veel te hoog te bouwen. De bewoners van de wijk niet. De nieuwe bewoners niet. Mensen hebben wel belang bij het bouwen van huizen. Dat los je niet op door ze op een postzegel te proppen. Laat de woningbouwverenigingen de ruimte om te bouwen.
  De enige belanghebbenden zijn klaarblijkelijk de bouwer en de politiek/ambtenaren. De een voor het geld en de ander om problemen zogenaamd op te lossen. Muiderkringhoogte is hoog zat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.