Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

In tegenstelling tot het bovenstaande plaatje zijn we helemaal geen voorstander van juridische verzoeken waaronder de Wet Openbaar Bestuur. In 2020 hebben we ons helaas moeten vastklampen aan de wet openbaar bestuur, omdat de gemeente ons niet de maten van kavels en volume indeling wilde geven, terwijl dit voor de projectontwikkelaar het uitgangspunt was van zijn tekening. Daarnaast wilden we weten met hoeveel woningen onze wijk bijdraagt aan noodzakelijke woningen voor de gemeente Leiden. Bepaalde informatie was te laat voor ons alternatieve plan, daarvoor moesten we namelijk weten de het volume van de gebouwen kennen die we voor dit plan met uitvergrote screenshots en het combineren van informatie hebben berekend door o.a. met een lineaal alles op te meten. Helaas hebben we geen inzage in de business case.

Hieronder hebben we de officiële document van de gemeente. De details kun je bij ons opvragen, de bestanden zijn erg groot en kennen allerlei formaten en zijn dus op aanvraag beschikbaar.

Bijlage 1 – Overzicht documenten

Besluitbrief wob-verzoeken Actiecomtié SOS Mors

2 reacties

 1. Heel veel waardering voor jullie deskundige aanpak.
  Het valt niet mee om tegen een overheid met een vast omlijnd plan in het hoofd op te boksen.
  Ik vraag mij af in hoeverre jullie je juridische wegen kunnen openhouden,als jullie met projectontwikkelaars
  Overleggen over aanpassingen in hun plannen.
  Met vr. Groet
  René Strelzyn.

  1. Beste René, vooralsnog onderhandelen we als actiecomité met geen enkele projectontwikkelaar. We laten ons zeker wel informeren als actiecomité.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.