Wij als bewoners tonen begrip voor de woningnood maar hebben, net als 75% van de door de gemeente geënquêteerde bewoners geen begrip voor de onaangepaste gebiedsvisie. Geplande hoogbouw met torens drie keer zo hoog als de flat aan de Muiderkring en 20 meter hoger dan het Heerema gebouw gaat ons te ver. Dat roept om actie! Steun ons via de contact pagina en lees op deze site de mogelijke gevolgen voor u als wijkbewoner. Op de pagina documenten staat hier meer informatie over. Tenslotte gebruik de mogelijkheid om mee te discussiëren en hebben we een alternatieve visie.

24 november jongstleden hebben we bij de commissie Stedelijke Ontwikkeling onze bezwaren tegen de huidige plannen gegeven. En we hebben het gebruikt om aandacht te vragen voor ons nog verder uit te werken alternatief, helaas werd het filmpje met presentatie van het alternatief niet getoond. Uiteraard staat ook op de gemeentelijke website linkNaarCommissievergadering, maar om het jullie makkelijk te maken staan de documenten ook hieronder. Wij bedanken voor jullie steun en hulp tot zover.

Algemeen door Margot Weijnen:
1. Inspraak_raadscommissie SO_samenhang_MW

Participatie door Michel Jehee:
2. 201122 inspraak commisie vondelkwartierv1.0

Verkeersituatie door Tjark van Heuvel:
3. Verkeer_Beste commissieleden tjark_verkeerv1.0

Natuur en Milieu door Paul Frambach:
4. Betoog natuur en milieu_v1.0

Veiligheid door Bart Hendriks:
5.Veiligheidsbetoog_oneliners_Bart-1_v1.0

Betoog alternatief plan door Maaike van Hinte met presentatie hier naast:
6. addendum_Alternatief plan Lage mors

 

5 reacties

 1. Wat een goed alternatief plan is dat, om de Vondellaan te verleggen naar de spoorzijde en zo ruimte te maken.
  Ik heb gisteravond zitten kijken en luisteren naar jullie bijdragen en ben onder de indruk. Nu maar hopen dat de raadscommissieleden ook goed geluisterd hebben!

 2. Wat een briljant idee! Er komt met dit plan door het verleggen van de straat naar de spoorzijde ook een duidelijke scheiding tussen de bedrijven (Heerema ed) en de Woonwijk.

 3. Jullie voorstel ziet er veel mooier en meer passend bij de huidige wijk, uit. De hele grote woontorens in het plan van de gemeente passen helemaal niet bij het karakter van de Lage Mors.
  Het omleggen van de Vondellaan langs de voorzijde van de E.L.S., lijkt me echter geen gunstig plan, voor het halen en brengen van kinderen naar de school, wat betreft hun veiligheid.

 4. In ieder geval een beterplan dan die van de gemeente. Aanvullend zou de “groene long” ook mooi doorgetrokken kunnen worden langs de Vondellaan richting de PC Hooftlaan ipv woningen direct aan de Vondellaan. De “groene long” langs de Vondellaan zal als ontmoetingsplek kunnen dienen voor de nieuwbouw langs het spoor.
  Alternatief is het niet verleggen van de Vondellaan maar de nieuwbouw meer richting het spoor plannen, zodat de Vondellaan een mooie brede laan met veel groen blijft/wordt.

 5. Mooi plan, beter als die van de gemeenten. Aanvullend op het plan zou het mooi zijn om de “Groene Long” langs de Gerard Brandtstraat door te trekken langs de Vondellaan richting de PC Hooftstraat, i.p.v. huizen direct aan de Vondellaan. Hier ontstaat dan ook een mooie ontmoetingsplek voor oude en nieuwe bewoners en er ontstaat ruimten om te spelen en te recreëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.